19 april 2015
17:00

Romelanda UF

Referat: Härryda IF - Romelanda UF

Så var det återigen dags för Härrydas gubbar att göra seriepremiär. Idag, precis som för ett år sedan, kom Romelanda på besök. I år dock bara med nio man. När motståndarna är så få är det ju väldigt lätt att man tror att det bara är att ställa ut skorna så är segern klar. Härrydas gubbar är dock alldeles för rutinerade för att göra så. Man tar tag i matchen från start, spelar lugnt och fint, ibland så lugnt att det blir alldeles för stillastående. Romelanda backar hem med nästan hela laget och vet att de har minst en poäng bara de orkar hålla spelet uppe. Vi åskådare väntar bara på det första Härrydamålet när det som inte får hända händer. I sitt enda allvarliga anfallsförsök under hela matchen kommer Romelandas ytter loss på högerkanten, slår ett lågt, hårt inlägg som touchar en Härrydaback och ställer Härrydas målvakt. 0-1 och jobbigt för Härryda. Det är dock lång tid kvar av matchen och Härryda börjar så smått spela bättre och bättre. Många fina crossbollar hittar gång på gång rätt adress, inläggen och avsluten kommer. Men inga mål. Halvlek och underläge, räcker självförtroendet och spelövertaget för att vända till seger?

Andra halvlek börjar strålande. Hertzman kan enkelt kvittera från nära håll efter en hörna där bollen damp ner framför fötterna på målskytten. Romelandas tappra nio är slutkörda och anfall efter anfall radas upp. De få Romelandaförsöken plockas enkelt upp av Härrydas backlinje. Till slut kommer ledningsmålet. Efter en lite trasslig situation framför Romelandamålet får Jansson läget och lägger in bollen. 2-1 och andro. Resten av matchen blir en resultatlös jakt efter fler mål men segern är aldrig i fara. Vi säger grattis till segern gubbar! Inte sedan 2012 har en premiär vunnits!

Utmärkta insatser av Stefan, Enrique och Martin idag. Målskyttar: Hertzman och Jansson.